Home Actueel Ambachten Duurzaam Projecten / referenties Contact  
 • Nieuwsbrief
 • 08 - 12 - 2011 - Waarde Sikkens’ cheque naar wezenproject


  De directeuren Edgar van Dalen van De Noorhoek Schilderwerken in Leeuwarden en Pieter Theo Tijtsma van Tijtsma Schilderwerken uit Workum brachten deze week een bezoek aan het Sikkens Service Center in Leeuwarden. Onder het toeziend oog van vestigingsmanager Ruben Koopman en verkoopleider voor Friesland, Egbert Verweij, werd de cheque verzilverd die ze tijdens de prijsuitreiking van Franck van Hooff, general Sales manager Sikkens Bouwverven, hadden ontvangen.

   

  Weeskinderen

  De tegenwaarde in geld, 500 euro, storten de beide schilders echter direct op een rekening van de Stichting Otjiruze Children Fund. “Deze stichting zet zich in voor weeskinderen, voornamelijk aidswezen, in de Namibië”, vertelt Tijtsma. Zijn zus Sanne Minke heeft vijf jaar geleden het initiatief genomen om daar een Daycare Center te realiseren. “Samen met een aantal Namibische vrouwen wordt hulp geboden aan meer dan 50 kinderen in de vorm van onderdak, voeding, onderwijs, structuur en vooral ook liefde en aandacht.”

   

  Uurtje voor een uurtje

  “Wij hebben als winnaar van de publieksprijs al ontzettend veel publiciteit gehad”, stelt ook Van Dalen. “Heel leuk zo’n prijs, maar er zijn ook andere dingen in het leven. Deze kinderen verdienen onze aandacht.” Beide schildersbedrijven houden het niet bij deze eenmalige gift. Hun winterschilderactie ‘een uurtje voor een uurtje’ betekent dat voor elk uur winterwerk dat zij binnenhalen, zij ook een uur vergoeden van één van de drie medewerkers die op de loonlijst staan bij het Daycare Center in Namibië.

    Terug

  Tijtsma Schilders - Sylspaed 4 - 8711 ED Workum - Tel: 0515 541274 - Fax: 0515 543304 Email: info@tijtsmaschilders.nl

  © 2009 Tijtsma Schilders - Disclaimer - Makke troch Roelof Fopma.nl